Nemačka "velika trojka" potvrdila da preuzima Here Maps

Nakon nezvaničnih najava, Audi, BMW i Daimler objavili su da će zajednčki kupiti Nokijino odeljenje za kartografiju - Here Maps.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

09:31

Default images
YouTube Screenshot

Tri nemačka proizvođača luksuznih automobila imaće podjednako učešće u vlasništvu servisa Here Maps koji treba da korisnicima omogući kartografsko rešenje umesto Google Maps.

Još uvek nije poznato koliko će nemački automobilski giganti morati da izdvoje za kupovinu Here Maps. Procenjuje se da je reč o sumu od oko 2,7 milijardi evra, mada je Nokia u početku tražila sumu od 3,65 milijardi evra.

Dogovor o kupovini biće finalizovan u prvom kvartalu 2016. do kada bi antimonopolska agencija trebalo da odobri transakciju.

Konzorcijum Audija, BMW-a i Daimlera tvrdi da će menadžment odeljenja Here Maps biti nezavisan u rukovođenju kompanijom sa ciljem daljeg razvoja i pružanja otvorene platforme koja će biti na raspolaganju svim klijentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: