EV od 0 do 100 za 1,779 sekundi!

Grupa nemačkih studenata je rešila da u svoju zemlju vrati rekord najbržeg ubrzanja od 0km/h do 100km/h za vozilo sa električnim pogonom i pre nekoliko dana zadala je ozbiljan domaći svojim konkurentima - 1,779 sekundi!

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 26.07.2015.

09:31

Default images
Foto: Screenshot

Grupa sa Univerziteta u Štutgartu je napravila mašinu koja liči na nešto što bi bio deo Formula SAE takmičenja, a ispod haube su smestili četiri električna motora sa 134KS.

Sa težinom od 155 kilograma odnos snage i težine kod ovog "metka" je blizak supersport motociklima. Za razliku od njih, koji do stotke stižu za "samo" dve i po do tri sekunde, ovo vozilo je bez problema probilo magičnu granicu od dve sekunde.

Nemački tim je bio bolji od svojih glavnih konkurenata i donedavnih rekordera, ekipe sa Federalnog tehničkog univerziteta u Cirihu, koji su držali rekord slabiji za čitavih 0,006 sekundi.

Rekord iz Štutgarta bi uskoro trebalo da verifikuje i Ginisova knjiga rekorda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: