Prvi pogled na novi, agresivniji Accord

Honda je objavila prve fotografije Accorda za 2016. godinu, koji se i spolja i iznutra dosta razlikuje od godinu dana starijeg brata.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 24.07.2015.

13:28

Default images

Kako kažu u "Hondi", u pitanju je "sportskiji i sofisticiraniji" izgled automobila koji, nažalost, svoj život neće nastaviti u Evropi.

Predstavljena američka verzija ovog modela svakako izgleda agresivnije sa prednjim delom koji više vuče na neku Acuru (npr. 2016 RDX) nego na Accord - hauba ima nešto naglašenije linije, rešetka ima masivni hromirani deo (baš kao Acura), a i branik i svetla za maglu imaju novi, oštriji izgled.
Što se zadnjeg dela tiče - i tamo su stigla nova LED svetla i novi branik.

Accord donosi i seriju novih felni do 19 inča, a na Touring modelima na zadnjem delu stiže i novi spojler.
Accord za 2016. godinu je pretrpeo izmene i u enterijeru, gde korisniče čeka novi "infotejnement" sistem sa Apple CarPlay i Android Auto sistemima.

Na komandnoj tabli (u zavisnosti od opreme) centralno mesto zauzimaju dva displeja - od 7 inča i od 7,7 inča, koji se koriste za audio interfejs, GPS i ostale funkcjie.

Tu su i "Honda Sensing" paket za sigurnost i pomoć pri vožnji, u koji između ostalog spadaju i upozorenja i asistencija za ostanak u traci, kompjuterski kočioni sistemi za sprečavanje i umanjivanje posledica sudara, kao i Adaptive Cruise Control (ACC).

Svi Accordi za sledeću godinu bi trebalo da stižu i uz retrovizorske kamere.

Ispod haube će biti 2,4l četvorocilindraš ili 3,5l V6 povezan na menjač sa šest stepeni prenosa. Hibrid bi trebalo da stigne nešto kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: