Tesla priprema novi Roadster

Uspeh Modela S bacio je u drugi plan prethodni elektromobil Tesla Motorsa - Roadster. Ipak, ovaj model vraća se u igru nakon najave da će nova generacija biti predstavljena do 2019. godine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2015.

11:44

Default images
Tesla Roadster prve generacije

Originalni Roadster, zasnovan na Lotusu Elise lansiran je 2006, kao prvi produkcijski model Tesla Motorsa.

Iako je proizvođač nastavio da ga unapređuje, Roadster nije bio preterano popularan a od 2012, kada se na tržištu pojavio Model S, gotovo da je pao u zaborav.

Međutim, prvi čovek Tesla Motorsa, Ilon Mask, ne odustaje od svog prvog električnog modela.
Tesla Roadster prve generacije
On je najavio da će u roku od četiri godine predstaviti naslednika koji će biti "potpuno novi automobil".

Do tada bi gama električnih automobila sa amblemom "Tesla" na haubi trebalo da se sastoji od tri modela. Postojećem Modelu S pridružiće se krosover Tesla X i manja limuzina Tesla 3.

Kao četvrti model u porodici, Roadster bi trebalo da ojača imidž kompanije na polju sportskih elektktričnih automobila. Još brži, još "luđi" Tesla S: 0-96 km/h za 2,8 s!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: