Renault Talisman menja Lagunu i Latitude

Po svemu sudeći, osim limuzine Latitude, u istoriju odlazi i Renault Laguna. Umesto dva modela koji poslednjih godina nisu ostvarili dobre prodajne rezultata, francuski proizvođač ponudiće kupcima potpuno novi sedan - Talisman.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

08:12

Default images
YouTube Screenshot

Obistinila su se predviđanja da će naslednik Lagune biti komercijalizovan pod novim imenom. Renault će 6. jula predstaviti novi sedan srednje klase koji će na poklopcu prtljažnika nositi oznaku Talisman.

U toj kompaniji kažu da su se odlučili za Talisman jer je to ime "harizmatično a istovremeno predstavlja simbol zaštite i snage". Osim toga, lako se izgovara i njegovo značenje je razumljivo u celom svetu.
Renault Talisman - prototip (Foto: worldcarfans.com)
Ovo nije prvi put da Renault poseže za oznakom Talisman. Na sajmu automobila u Frankfurtu 2001. kompanija je izložila koncept istog imena, a u Kini se prodaje limuzina Renault Talisman zasnovana na modelu Renault Samsung SM7 koji se proizvodi u Koreji.

Premijeru novog modela Renault je najavio kratkim videom koji ne otkriva mnogo detalja o automobilu, ali pokazuje ambiciju proizvođača da kupcima ponudi konkurentan model iz D segmenta:



Očekuje se da će Renault Talisman biti veći od aktuelne Lagune, a koristiće CMF platformu koja je razvijena u saradnji sa Nissanom.

Spekuliše se da će u ponudi između ostalog biti opcioni LED farovi, upravljanje na 4 točka, adaptivni tempomat, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, tehnologija za pomoć vozaču prilikom parkiranja...

Talisman će se proizvoditi u fabrici Georges Besse u Francuskoj, a više detalja biće poznato u julu, nakon zvanične promocije ovog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: