Kia predstavila restilizovani Cee'd

Nakon tri godine prodaje korejski proizvođač osvežio je drugu generaciju modela Cee'd. Osim kozmetičkih promena, izvršena su i mehanička unapređenja a u ponudu motora uvršten je novi trocilindrični 1.0 litarski turbo-benzinac.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.06.2015.

11:26

Default images
Kia Pro_cee'd

Redizajnom su obuhvaćeni hečbek sa 5 vrata, Pro_cee'd i karavan verzija, Cee'd SW.

Promene na spoljašnjosti nisu velike a odnose se pre svega na izgled prednjeg branika, koji je dobio hromirana kućišta maglenki, dok je maska nešto tanja nego ranije.
Kia Pro_cee'd
Preoblikovan je i zadnji branik, u ponudi su LED stop svetla a kupcima će biti ponuđene nove alu felne dimenzija 16 i 17 inča.
Dizajneri su unutrašnjost automobila obogatili hromiranim ukrasnim okvirima instrument table i ventilacionih otvora.

U ponudi je i novi opcioni kolor paket Brown Pack, koji podrazumeva braon presvlake i tapacirung.
Kia tvrdi da je smanjila uticaj buke i vibracija u kabini u dizel verzijama, tako što odeljak u kome se nalazi motor obložila materijalom koji apsorbuje zvuk.

Kada je reč o motorima, restilizovani Cee'd je dobio novi 1.0 litarski T-GDI sa 3 cilindra. Ovaj turbo-benzinac dostupan je u varijantama sa 100 ks i 120 ks, a obe verzije razvijaju maksimalni obrtni moment od 172 Nm u opsegu 1.500-4.000 o/min.
Kia Cee'd
Kia je unapredila 1.6 litarski CRDi dizel motor, koji se sada proizvodi u opcijama sa 110 ks i 136 ks. Snažnija jedinica pojačana je za 8 ks uz povećanje maksimalnog obrtnog momenta za 20 Nm, na 285 Nm.

Osim pomenutih motora u ponudi su još i benzinski 1.6 GDI sa 128 ks, kao i 1.4 MPI sa 100 "konja", dok je kupcima na raspolaganju i 1.4 CRDi dizelaš.

Svi motori zadovoljavaju Euro 6 standarde.
Kia Cee'd
Još jedna novina je uvođenje sedmostepenog automatskog DCT menjača sa duplim kvačilom, koji je ekskluzivno dostupan u verziji sa 1.6 CRDi motorom sa 136 ks.

Ovaj motor u kombinaciji sa novim prenosnim sistemom emituje samo 109 g CO2/km, u poređenju sa 145 g, koliko je u atmosferu ispuštao isti agregat sa šestobrzinskim automatikom.

Kia je saopštila i da Cee'd za 2016. ima unapeđeni sistem oslanjanja, čime je "vožnja postala udobnija, a upravljivost bolja".
Kia Cee'd SW
Na kraju, najsnažniji modeli, Cee'd GT i Pro_cee'd GT, dobili su nove turbo-punjače za 1.6 T-GDI motor sa 204 ks.

Prema rečima ljudi iz korejskog proizvođača, to će doprineti poboljšanju performansi ovih automobila - vreme potrebno da auto ubrza od 0 do 100 km/h skraćeno je za 0,1 s i iznosi 7,6 s.

Redizajnirana Kia Cee'd u evropske prodajne salone stiže tokom leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: