"Tesla Model X za 3-4 meseca"

Prve isporuke dugo najavljivanog električnog krosovera planirane su za tri do četiri meseca, izjavio je prvi čovek kompanije, Ilon Mask.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2015.

12:40

Default images
Model X prototip iz 2012. (Tesla Motors)

Tako će, posle brojnih odlaganja, Model X stići do svojih strpljivih vlasnika početkom jeseni 2015, tri godine nakon predstavljanja koncepta ovog automobila.

Tokom obraćanja akcionarima kompanije Tesla Motors, Mask je rekao da će “Model X biti bolji SUV nego što je Model S u konkurenciji luksuznih limuzina”.
Model X prototip iz 2012. (Tesla Motors)
Kao što je već poznato, Tesla Model X imaće zadnja vrata koja se otvaraju na gore, radi lakšeg pristupa zadnjim sedištima, a snagu će dobijati od dva elektromotora, zahvaljujući čemu će imati pogon na sva 4 točka.

Ista pogonska konfiguracija u Modelu S P85D (Dual) isporučuje 700 ks i 930 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Žene će voleti Tesla Model X

Tesla Motors primio 20.000 narudžbina za novi Model X

Tesla X snimljen tokom testiranja u Kaliforniji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: