Galerija: Opel Karl – novi gradski mališan

Uoči početka prodaje modela Karl, Opel je objavio nove fotografije ovog urbanog automobila, za broj manjeg od Corse.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

16:22

Default images

Opel Karl, koji je dobio ime po jednom od sinova osnivača nemačke kompanije, u prodajne salone stiže u junu.

Automobil koji treba da zameni model Agila, izrađivaće se u Južnoj Koreji, zajedno sa sestrinskim modelima – Vauxhallom Viva i novom generacijom Chevroleta Spark.
Opel Karl će biti dostupan isključivo u konfiguraciji sa 5 vrata.

Automobil je dugačak 3.680 mm, ima međuosovinsko rastojanje od 2.385 mm i može da preveze 4-5 odraslih putnika.
Pored standardnog ESP-a, ABS-a sa elektronskom distribucijom kočione sile i asistencijom pri kretanju uzbrdo (Hill Start Assist), na raspolaganju su i brojni opcioni sistemi poput upozorenja na napuštanje vozne trake (Lane Departure Warning).

Vozaču je dostupan i gradski režim vožnje (City mode), čijim se aktiviranjem pritiskom na dugme pojačava servo asistencija na volanu.
Pored toga, u ponudi će biti i sistem asistencije pri parkiranju (Park Assist) i tempomat sa limiterom brzine koji obezbeđuje vožnju u okvirima dozvoljene brzine.

Lista dostupnih opcija na modelu Karl obuhvata i grejanje prednjih sedišta, grejani i kožom presvučeni upravljač, krovni prozor...
Ispod haube nalazi se novi trocilindrični benzinac, 1.0 ECOTEC sa 55 kW/75 ks, koji je razvijen posebno za ovaj model. Snaga se prenosi na točkove preko petostepenog manuelnog menjača

Uz pomoć opcionog ecoFlex paketa, Opel Karl prema fabričkim podacima u kombinovanom režimu prosečno troši 4,3 l/100 km i emituje 99 grama ugljen-dioksida po kilometru.
Kupci će moći da biraju jednu od ukupno deset boja karoserije – neke od njih možete pogledati na fotografijama, i više dizajnerskih rešenja alu felni od 14 do 16 inča.

Cena u Nemačkoj startuje od 9.500 evra.

Pogledajte galeriju fotografija: Opel Karl

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: