Mercedes: U Bremen stižu roboti ali i novi radnici

U trenutku kada Mercedes C klase postiže izvanredne prodajne rezultate, nemački proizvođač ne spava na lovorikama, već planira nove investicije kako bi se proizvodni pogon pripemio za sledeću generaciju ovog modela. Tako će u fabriku u Bremenu, gde se izrađuje aktuelna C klasa, biti uloženo 750 miliona evra.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

11:47

Default images

Modernizacija pogona neophodna je zbog proizvodnje sledeće generacije modela C klase, ali i zbog još dva nova Mercedesova modela koji će se sklapati u tom nemačkom gradu.

Mercedes nije saopštio o kojim automobilima je reč, ali pretpostavlja se da je jedan od njih budući GLC Coupe, koji na tržište stiže 2016. godine kako bi se takmičio sa BMW-om X4.
Nemački proizvođač saopštio je da će ulaganje u modernizaciju pogona u Bremenu osigurati budućnost te fabrike kao glavnog postrojenja za izradu modela C klase.

Osim u Nemačkoj, Mercedes C klase proizvodi se i u Južnoj Africi, Kini i SAD.
U fabričkim halama pogona u Bremenu trenutno se sklapa C klasa sedan i karavan (uskoro se očekuje i kupe), kao i kupe i kabriolet E klase, odlazeći GLK, te sportski modeli SL i SLK.

Sa godišnjom proizvodnjom od 340.000 vozila, ova fabrika je drugo najveće Mercedesovo postrojenje u svetu, posle pogona u Zindelfingenu u južnoj Nemačkoj.

Da modernizacija ne podrazumeva samo automatizaciju i robotizaciju fabrike, govori podatak da će Mercedes u Bremenu zaposliti još 500 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: