FIAT-Chrysler želi da se spoji sa GM?

Prema navodima New York Times-a, Serđo Marione direktor kompanije Fiat-Chrysler tražio je sastanak sa direktorima General Motorsa kako bi razmatrali spajanje korporacija.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

09:20

Default images
Serðo Markione

Prema istim navodima, Serđo je veoma brzo odbijen.

Najmanje dvoje ljudi je potvrdilo da je direktorka GM-a Meri Bara dobila imejl u kojem Serđo Markione predlaže spajanje dve kompanije. Cilj ovog procesa bila bi ušteda milijardi dolara i konsolidacija što bi dovelo do stvaranja pravog automobilskog giganta.

FIAT je na isti način pristupio Chrysleru, što je dovelo do spajanja dve kompanije.

Bara je ubrzo po dobijanju ovog predloga jasno i glasno stavila do znanja da nisu zainteresovani za predlog.

Isovremeno, nekoliko izvora je u aprilu saopštilo agenciji Rojters da Markione intenzivno traži novog partnera koji bi pomogao prevazilaženje određenih operativnih problema unutar FCA grupacije i smanjenje broja velikih igrača na automobilskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: