SAD: Rekordni opoziv - povlači se 34 miliona vozila

Japanski proizvođač Takata priznao je da postoji kvar na mehanizmu vazdušnih jastuka koji su ugrađeni u skoro 34 miliona automobila sa američkog tržišta. To će dovesti do pojedinačno najvećeg opoziva u američkoj automobilskoj industriji, pogađajući modele 11 proizvođača automobila, prenosi BBC.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.05.2015.

12:07

Default images

Najnovija cifra je duplo veća od prvobitne procene neispravnih vazdušnih jastuka Takate. Američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA) saopštila je da japanska kompanija još uvek nije utvrdila razlog kvara koji je do sada povezan sa šest smrtnih slučajeva i sa više od 100 povreda.

"Ministarstvo saobraćaja SAD preduzima korake kako bi osiguralo da, što je pre moguće, neispravni vazdušni jastuci budu zamenjeni bezbednima", izjavio je američki ministar saobraćaja, Entoni Foks.

Polovinom maja, japanski proizvođači automobila Toyota, Nissan, Honda i Daihatsu najavili su da će na vanredni servis pozvati vlasnike oko 11,5 miliona automobila širom sveta kako bi popravili kvar na vazdušnim jastucima kompanije Takata koji se nalaze u tim vozilima.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: