De Tomaso u rukama Kineza za 1,6 miliona €

Pošto je 2012. bankrotirala i prešla pod nadzor države, italijanska sportska automobilska marka De Tomaso prodata je na aukciji kineskoj grupaciji Consolidated Ideal Team Venture.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2015.

10:18

Default images
De Tomaso Mangusta (1967-71.)

Interesantno je da je najvišu sumu na aukciji izlicitirala švajcarska kompanija L3 Holding. Švajcarci su ponudili 1,9 miliona evra, ali posao nije sklopljen jer L3 Holding na kraju nije uspeo da skupi potrebna novčana sredstva.

Zato je organizator bio priunuđen da ponovi aukciju, na kojoj je najvišu ponudu (1,6 miliona €) za bivšu italijanski automobilsku marku dala kineska grupacija.
De Tomaso Pantera (1972-79.)
Promena vlasničke strukture potvrđena je na sudu u Torinu u prisustvu nekoliko zaposlenih iz kompanije De Tomaso, koja je na platnom spisku pre bankrota imala 800 radnika.

Novi vlasnik nije saopštio šta planira sa italijanskim brendom u budućnosti, a ljubitelji automobila iz te zemlje strahuju da će Kinezi preseliti De Tomaso iz Italije.

Kako prenosi Europe Online, kineska grupacija namerava da iskoristi ime i reputaciju italijanske marke kako bi pod oznakom tog brenda proizvodila vozila u Kini. Iako je sedište kompanije Consolidated Ideal Team Venture u Hong Kongu, firma je registrovana na Devičanskim ostrvima.
Firmu De Tomaso osnovo je 1959. vozač auto-trka i industrijalac Alejandro De Tomaso.

Proizvođač je postao poznat tokom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka lansiranjem modela Pantera i Mangusta, pa je u tom periodu čak bio viđen kao jedan od rivala Ferrariju i Lamborghiniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: