Mercedes bi da napravi rivala Audiju TT

Audi TT doživeo je i treću generaciju a iz konkurentskog Mercedesa i dalje nemaju odgovor u ovoj klasi. Prema pisanju magazina Autocar, to bi moglo da se promeni.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2015.

09:00

Default images
Stilski detalji biæe preuzeti od Mercedesa AMG GT

Pozivajući se na izvor iz Mercedesa, britanski magazin tvrdi da će novi sportski model biti zasnovan na sledećoj generaciji MFA platforme sa prednjim pogonom.

Ovu platformu Mecedes razvija zajedno sa kompanijom Renault-Nissan, kako bi poslužila kao osnova za novu generaciju kompaktnih modela poput A i B klase, Mercedesa CLA i GLA kao i za Infiniti Q30 i QX30.

Dizajn spoljašnjosti imaće stilske elemente najnovijeg super-sportskog Mercedesa AMG GT.

O novom Mercedesovom sportskom modelu koji se trenutno nalazi u razvojnoj fazi, zna se i da će imati konfiguraciju 2+2 sedišta i prtljažnik zapremine oko 350 l. Enterijer će u velikoj meri biti preuzet iz porodice kompaktnih modela ovog proizvođača, kako bi se uštedelo u procesu razvoja i proizvodnje automobila.
Audi TT treæe generacije
Budući suparnik Audija TT imaće poprečno postavljeni motor, snaga će se standardno prenositi na prednje točkove, dok će u ponudi biti opcija sa pogonom na sva 4 točka.

Paleta motora obuhvatiće četvorocilindrične turbo benzince i dizelaše, a ne odbacuje se ni mogućnost hibridne verzije sa dodatnim elektromotorom.

U vrhu ponude će se naći AMG verzija predviđena da se suprotstavi Audiju TT RS. Ovaj model dobijao bi pogon od 2.0 litarskog turbo-benzinskog motora koji bi razvijao blizu 400 ks, pa bi automobil do stotke stizao za manje od 4,5 s.

Autocar piše da bi novi Mercedesov sportski kupe trebalo da se pojavi na tržištu 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: