Porsche priprema modele na struju i vodonik?

Porsche je još jedan od proizvođača automobila koji radi na razvoju modela sa pogonom na električnu energiju i vodonik, piše Autocar. Nemačka kompanija navodno je već registrovala nekoliko patenata koji će se koristiti u budućim modelima sa ovim alternativnim pogonskim sistemima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2015.

13:23

Default images
Foto: Porsche arhiva

Isti izvor navodi da će ovi automobili biti bazirani na modifikovanoj MSB mehaničkoj platformi, koja će biti prilagođena pogonskim sistemima koji koriste električnu energiju i vodonik.

Konstrukcija platforme biće izmenjena kako bi se zaštitili odeljci u kojima će biti smeštene pogonske baterije i rezervoari za vodonik.

Električni Porsche navodno će imati oznaku 718 i proizvodiće najmanje 420 ks, dok će autonomija u vožnji iznositi preko 400 km.

Automobil bi na tržištu mogao da se nađe krajem 2017. ili početkom 2018. godine, a stilski bi se oslanjao na model Pajun (Panamera Junior) koji bi u međuvrmenu takođe trebalo da da stigne u prodajne salone.

Kako saznaje Autocar, Porsche sa pogonom na vodonik biće predstavljen posle električnog modela pod oznakom 818.

Nemački proizvođač za sada nije zvanično potvrdio ove vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: