Vlada Italije podstiče Lamborgini da SUV pravi kod kuće

Čelnici Lamborghinija još uvek nisu dali zeleno svetlo za produkcijski SUV model, ali su nakon inicijative italijanske vlade možda bliže donošenju odluke da pokrenu serijsku proizvodnji ovog vozila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

20:00

Default images
Lamborghini Urus - koncept iz 2012. godine

Otkako je Lamborghini u aprilu 2012. predstavio koncept Urus spekuliše se da li će i kada ovaj automobil stići na tržište. Volkswagen koji je vlasnik marke Lamborghini i dalje nije siguran da li uopšte treba da započne serijsku proizvodnju jednog takvog automobila.

Sa druge strane, italijanska država želi da osigura da će se Lamborghinijev SUV proizvoditi u Italiji, ako odluka Volkswagene bude pozitivna.

Zato je, kako piše Blumberg, vlada premijera Matea Rencija spremna da Lamborghiniju ponudi poreske olakšice u visini 100 miliona evra, kao i neke dodatne beneficije.

Volkswagen bi navodno trebalo da "prelomi" do kraja juna, nakon čega će nemačka kompanija odlučiti gde će se budući SUV proizvoditi.

Mediji su 2014. preneli vest da će se Lamborghini Urus sklapati u Slovačkoj, u pogonu u Bratislavi gde već se izrađuju tri SUV modela iz VW grupacije - Porsche Cayenne, Audi Q7 i Volkswagen Touareg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: