Pik-ap Fabia koju nećemo viđati na putevima

Škoda je predstavila jedinstveno pik-ap vozilo FUNstar bazirano na trećeoj generaciji Fabije. Automobil će biti prikazan u maju na tradicionalnom festivalu dorađenih vozila Worthersee 2015. u Austriji a produkcijska verzija nije predviđena.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2015.

10:52

Default images

Dizajnerska studija FUNstar delo je tima koji se sastoji od 23 polaznika Škodine Akademije starosti 17 i 18 godina.

Zasnovan na najnovijoj Škodi Fabiji, pik-ap ima notu atraktivnosti koja nedostaje baznom modelu.
Vozilo je postavljeno na iste 18 inčne alu felne koje koristi Škoda Octavia RS.

Osnovna siva boja spoljašnjosti prošarana je fluorescentno zelenim detaljim, a hauba je dobila dva simetrična otvora za vazduh, kao kod sportskih automobila.
Zadnji deo Fabijine originalne kabine uklonjen je iza centralnih krovnih nosača, a na njegovo mesto došao je otvoreni teretni odeljak.

Za pogon je zadužen 1.2 litarski TSI koji proizvodi 121 ks.
Motor je uparen sa sedmostepenim DSG menjačem sa duplim kvačilom.

Inače, prvobitno je planiran 1.8 litarski TSI, ali se ispostavilo da je preveliki da bi mogao funkcionalno da se smesti u motorni prostor ispod haube.
Unutrašnjost je takođe oplemenjena zelenim detaljima i specijalnim audio sistemoma snage 1.400 W sa sabvuferom od 200 vati.

Volan je obložen kožom i zasečan je na donjem delu. Multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir omogućava povezivost sa smartfon uređajima.
Kao i Škoda CitiJet koju su polaznici Akademije predstavili na manifestaciji Worthersee 2014. i FUNstar će ostati u formi koncepta, tako da ovo vozilo nećemo viđati na putevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: