Renault će praviti sportski Sandero R.S.

Francuska kompanija proizvodiće sportsku verziju modela Sandero namenjenu tržištu Južne Amerike, gde se vozila marke Dacia prodaju pod oznakom Renault.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

11:00

Default images
Renault Sandero iz 2014. za tržište Južne Amerike

Sandero R.S. razvijen je odeljenju Renault Sport, a za sada nije poznato da li će kupci u Evropi moći da nabave verziju sa Dačijinim amblemom.

Francuski proizvođač objavio je kratki video na kome se vidi maskirani prototip automobila. I pored kamuflažne folije, može se uočiti da sportski Sandero imati redizajnirani branik u kome se nalaze dnevna LED svetla.
Osim spuštenog sportskog oslanjanja, specijalnih alu felni većih dimenzija i niskoprofilnih pneumatika, automobil će imati i posebne aerodinamičke dodatke karakteristične za R.S. modele.

Tehnički detalji još uvek nisu otkriveni, a kao jedan od kandidata za pogonsku jedinicu spominje se četvorocilindrični 2.0 litarski atmosferski motor sa 16 ventila i oko 145 ks.



Vozili smo: Dacia Sandero Laureate 0.9 90 TCe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: