Mitsubishi se oprašta od Lancera Evo

Za mnoge ljubitelje sportskih automobila došao je taj tužan trenutak kada će Mitsubishi okončati proizvodnju Lancera Evolution. Japanski proizvođač oprostiće se od svog legendarnog modela posebnom ograničenom serijom - Final Edition.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2015.

10:21

Default images

Mitsubishi je pred kraj 2014. najavio kraj proizvodnje Lancera Evolution. Tim povodom, na tokijskom salonu automobila početkom 2015. godine predstavljen je Evo X Final Concept sa 480 ks (353 kW).

Očekivalo se da će i produkcijska verzija iz Final Edition serije imati iste performanse, ali verovatnije je da će 2.0 litarski turbo-benzinac imati slične ili čak iste specifikacije kao "regularni" model.
Motor bi trebalo da proizvodi oko 295 ks, dok bi maksimalni obrtni moment iznosio oko 405 Nm. Snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću petostepenog manuelnog menjača.

Lancera Evolution X Final Edition biće opremljen Bilstein amortizerima, Brembo kočnicama i Eibach oprugama, a automobil je postavljen na specijalne 18 inčne BBS alu felne.
Crna unutrašnjost prožeta je tu i tamo detaljima u kontrastnoj crvenoj boji, a šlag na tortu predstavljaju kožna Recaro sportske sedišta.

Budući vlasnici moći će da se pohvale i ekskluzivnošću ovog modela - biće izrađeno samo 1.000 automobila iz serije Final Edition.

Automobl će biti dostupan u pet nijansi - osim crvene, u ponudi su plava, bela i svetlo i tamno siva
Mitsubishi je seriju modela Evolution lansirao 1992. Za nešto više od dve decenije, koliko je automobil prisutan na tržištu, izmenjalo se deset generacija.

U Japanu je ukupno prodato oko 92.000 primeraka, a širom sveta još 154.000 automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: