Zašto je opozvan FIAT 500 Abarth?

Da bi neki model automobila bio povučen sa tržišta, često je dovoljno utvrditi da postoji mogućnost da dođe do kvara ili nekog drugog nedostatka na vozilu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

14:40

Default images

Najnoviji primer takvog preventivnog opoziva iz bezbednosnih razloga je povlačenje određenog broja primeraka modela FIAT 500 Abarth iz EU.

Kao razlog za opoziv vozila navedena je mogućnost loma kopče za sigurnosni pojas u slučaju ozbiljnog sudara, što može izazvati povrede kod putnika.

U izveštaju koji je polovinom aprila objavio RAPEX (sajt za brzo upozoravanje potrošača o određenim rizičnim proizvodima u EU), automobili koji su izazvali zabrinutost proizvedeni su u periodu od septembra do oktobra 2014. godine.

RAPEX je sistem za brzu razmenu informacija između država članica Evropske unije i Evropske komisije o merama i preduzetim radnjama u pogledu proizvoda koji predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje i sigurnost potrošača. Izveštaji o nebezbednim proizvodima objavljuju se svake nedelje.

Izvor: potrosac.info/RAPEX

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: