Borba za prevlast u vrhu Volkswagena?

Nadzorni odbor grupacije Volkswagen održaće vanredni sastanak zbog javne razmirice među najvišim rukovodiocima kompanije, prenosi nemačka agencija DPA.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

15:04

Default images

Vanredni sastanak sazvan je zbog neslaganja između predsednika nadzornog odbora, Ferdinanda Pijeha, i izvršnog direktora, Martina Vinterkorna, a u Volkswagenu nisu želeli da komentarišu ove medijske navode.

Časopis Špigl (Der Spiegel) citirao je Pijeha koji je izjavio da je "na distanci s Vinterkornom" za koga se veruje da bi mogao da postane sledeći prvi čovek nadzornog odbora nemačkog automobilskog giganta.

Vinterkorn je dobio podršku šefa uticajnog saveta zaposlenih, dok je guverner pokrajine Donja Saksonija, koja je manjinski deoničar Volkswagena, kritikovao javnu raspravu o rukovodstvu kompanije.

Pijeh se na raznim funkcijama na čelu Volkswagena nalazi skoro 22 godine, od čega je 9 godina proveo na poziciji izvršnog direktora.

Sa druge strane, Vinterkorn je izvršni direktor već 8 godina. Pod njegovim vođstvom grupacija je porasla sa osam na dvanaest brendova, udvostručila broj svojih fabrika u svetu i povećala godišnju prodaju za 64%, na 10,1 milion vozila kojiko je isporučeno 2014. godine.

Do razmirica je došlo u trenutku kada Volkswagen traži način sa smanji troškove poslovanja kako bi povećao profit.

Izvor: B92, Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: