Porsche: Za saobraćajnu nesreću kriv je Rodas

Odgovornost za udes Carrere GT, u kome je 30. novembra 2013. poginuo glumac Pol Voker, snosi Rodžer Rodas koji je kobnog dana upravljao automobilom i tom prilikom i sam smrtno stradao, saopštio je Porsche.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 03.04.2015.

09:25

Default images

Advokati nemačkog proizvođača izjavili su da je do nesreće u kojoj su stradali poznati glumac i njegov prijatelj, Rodžer Rodas, došlo isključivo zbog greške koju je u vožnji načinio sam Rodas.

"On (Rodas) je vozio tako da je svojim ponašanjem izložio riziku i opasnosti sebe i druge", piše u saopštenju advokatskog tima koji zastupa Porsche u parnici koju je protiv te kompanije u maju 2014. pokrenula supruga pokojnog Rodžera Rodasa, Kristina.

Kristina Rodas tvrdila je u tužbi da je Carrera GT imala neispravan sistem oslanjanja i da je to uzrok tragične nesreće u kojoj su poginuli njen surpug i Pol Voker.

Ona je u tužbi pokušala da opovrgne nalaz iz zvanične istrage po kome se automobil u trenutku udesa kretao oko 150 km/h, navodeći da je brzina vozila u stvari iznosila manje od 90 km/h.
U zvaničnom izveštaju koji je objavljen nakon okončanja istrage, navedeno je da je prevelika brzina jedini uzrok nesreće i odbačene su spekulacije da je do udesa došlo usled mehaničkog kvara na vozilu.

Porsche je uveren da je pomenuta Carrera GT iz 2005. bila naknadno modifikovana u odnosu na fabričku verziju i to "na neodgovarajući način".

Podsećamo i da je posle istrage, u kojoj su učestvovali i inženjeri nemačke kompanije, Porsche saopštio da je automobil bio opremljen istrošenim gumama koje su u trenutku nesreće bile stare devet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: