Cadillac CT6 izlazi na crtu Mercedesu S klase

Američki proizvođač luksuznih automobila na sajam u Njujorku stiže sa top modelom CT6 koji će biti rival premijum limuzinama kao što su Mercedes S klase, BMW Serije 7 i Audi A8.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

10:40

Default images

Jedan od glavnih aduta koji treba da pomogne Cadillacu CT6 u borbi sa nemačkom konkurencijom je njegova mala masa.

Automobil dugačak 5.184 mmm, širok 1.879 mm i visok 1.472 mm, sa međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 3.106 mm, težak je svega oko 1.680 kg.
Proizvođač je slikovito rekao da je "Cadillac CT6 prostran kao BMW Serije 7, a istovremeno lakši od, za klasu manjeg, BMW-a Serije 5".

Takav rezultat postignut je zahvaljujući upotrebi aluminijuma i drugih lakih materijala koji uprkos svojoj maloj težini obezbeđuju automobilu potrebnu čvrstoću.
CT6 se dizajnom uklapa u novu generaciju Cadillac limuzina, sa prepoznatljivom maskom i farovima koji se zavlače duboko u prednja krila.

U kabini preovlađuju premijum materijali, a skladu sa savremenim tendencijama, konvencionalna instrument tabla ustupila je mesto digitalnom displeju.
Veći deo centralne konzole zauzima 10,2 inčni ekran multimedijalnog CUE sistema, dok su komande klima uređaja izdvojene na donjem delu konzole.

Za putnike na zadnjim sedištima kao opcija su dostupni ekrani dijagonale deset inča, smešteni u pretince naslona prednjih sedišta tako da se po potrebi mogu izvući ili odložiti natrag u kućišta.

Među brojnim doplatnim sadržajima je i Bose Panaray audio sistem sa čak 34 zvučnika.
U ponudi će se u početku naći tri motora, a osnovni 2.0 litarski četvorocilindrični turbo-benzinac proizvodi 265 ks.

Na raspolaganju će biti i 3.6 litarski V6 atmosferac sa 335 ks, kao i 3.0 litarski V6 turbo-benzinski agregat koji razvija oko 400 konja. Svi motori povezani su sa osmostepenim automatikom.
Cadillac CT6 na američko tržište stiže početkom 2016, nakon čega će biti ponuđen kupcima u Kini, Evropi, Japanu, Koreji i Bliskom istoku.

Cena za sada nije saopštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: