Top Gear: Izvršni producent demantuje da odlazi

Endi Vilman, dugogodišnji izvršni producent Top Gear-a, demantovao je da je napustio je ovaj televizijski šou program, objavio je BBC. Vilman tvrdi da je njegov privatni mejl, koji je dospeo u javnost i na osnovu kojeg su britanski mediji zaključili da je dao otkaz, upućen isključivo saradnicima i da je napisan u znak zahvalnosti i podrške ekipi koja već 13 godina proizvodi tu emisiju.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

11:44

Default images
Endi Vilman (YouTube screenshot)

Vest o odlasku prvog čoveka čuvenog automobilskog serijala objavio je britanski Sky, nakon što je u medije "procurio" sadržaj pisma upućenog osoblju Top Gear-a.

"Mejl koji su preneli mediji nije bio namenjen javnosti i ne predstavlja moju ostavku na mesto izvršnog producenta emisije", navodi Vilman u najnovijem saopštenju.

"Bila je to privatna zahvalnica upućena isključivo ljudima sa kojima sarađujem, a jedna od tih 113 osoba objavila ga je na internetu", objašnjava on.

"Ja sam pripadnik 'stare škole' - da sam zaista želeo da dam ostavku, to ne bih saopštio javno u mejlu, već direktno svojim šefovima."
Foto: YouTube screenshot
Inače, Vilman se u spornom mejlu zahvaljuje saradnicima koji su zaslužni za, kako kaže, "jedan od najlegendarnijih programa u istoriji televizije". On tvrdi da će bez obzira na sve Top Gear nastaviti da se snima jer gledaoci to žele.

"Posle 13 godina u emitovanja sadašnjem formatu, Top Gear je i dalje veoma popularan. Poslednji događaji pokazuju da gledaoci žele još, što nije malo dostignuće za serijal koji traje toliko dugo", napisao je Endi Vilman.

"Znam da niko od nas nije želeo da se stvari završe na ovaj način, i zbog toga bih voleo da se osvrnemo na dosadašnji rad i podsetimo se da smo učestvovali u stvaranju jednog zaista neverovatnog programa", poručio je Vilman svojim kolegama.

"Kada su nam 2002. godine iz BBC-ja dali zeleno svetlo za novi Top Gear, cilj je bio da napravimo svež i drugačiji automobilski šou koji bi privukao 3 miliona gledalaca", objašnjava on.

"Na kraju, Top Gear je postao neverovatno popularan širom sveta, osvojivši brojne nagrade ali i fanove koji nisu isključivo zaljubljenici u automobile", kaže Endi Vilman u svom mejlu.

Serijal se emituje u 170 zemalja a ima i do 350 miliona gledalaca po epizodi.
Foto: YouTube screenshot
Kada je reč o budućnosti emisije, Vilman nema dileme da će ona opstati.

"Svima onima čiji posao zavisi od Top Gear-a želim da kažem da ne brinu jer će se BBC pobrinuti da se šou nastavi", piše Endi Vilman u mejlu.

"Top Gear je ipak veći od svakog pojedinca koji u njemu učestvuje, bez obzira kako se on zove", zaključio je Vilman.

Endi Vilman je privatni mejl napisao nakon što je BBC odbio da produži ugovor sa Džeremijem Klarksonom, jer je voditelj početkom marta fizički nasrnuo na producenta Oisina Timona.

Iako je preko milion fanova potpisalo peticiju da se Klarkson vrati u šou, BBC se oglušio o njihov zatev, zbog čega su prvom čoveku britanskog javnog servisa, Entoniju Holu upućene pretnje smrću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: