Tesla Model X snimljen tokom testiranja u Kaliforniji

Kako se bliži datum lansiranja prvog Teslinog električnog krosovera, prototip Modela X sve češće se može videti na putevima u blizini Palo Alta u Kaliforniji.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2015.

09:50

Default images

Na nedavno objavljenom snimku, vidi se blago kamufliran produkcijski automobil.

Iako su maska, svetlosne grupe i još neki detalji delimično prekriveni folijom, primetno je da se nije mnogo odstupilo od dizajna konceptne verzije predstavljene još 2012. godine:



Šef Tesla Motorsa, Ilon Mask, najavio je da će, nakon što je njegova premijera dva puta odlagana, Model X biti predstavljen u drugoj polovini 2015. godine.

Uprkos tome, kompanija je već primila preko 20.000 narudžbina za ovaj automobil.

Kada je reč o pogonu, Model X će biti dostupan sa istim konfiguracijama koje u ponudi ima limuzina Tesla S. Osnovna verzija biće opremljena baterijama od 60 kWh a elektromotor će proivzoditi 380 ks.

U ponudi će biti i model iste snage, ali sa kapacitetom baterija od 85 kWh, koji će vlasnicima omogućiti veću autonomiju kretanja.

Za one kupce koji žele top-model, na raspolaganju će biti verzija 85 kWh Performance sa dva elektromotora koji razvijaju 691 ks i pogonom na sva 4 točka. Žene će voleti Tesla Model X

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: