BMW i3 po meri Kineza

Kineski proizvođači automobila iz godine u godinu lansiraju sve više modela na tržište te zemlje ali za mnoge od njih ne može reći da su baš originalni. Ovog puta predstavljamo vam vozilo čiji dizajn je očigledno inspirisan BMW-om i3.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2015.

12:05

Default images
Kopija...

Poznato je da su Kinezi pravi majstori da iskopiraju neki strani model automobila i da ga zatim, pod drugom oznakom, po nižoj ceni ponude kupcima u toj zemlji.
...i original - BMW i3
U poslednje vreme u Kini se sve više proizvode električni automobili, čija bi pojava na ulicama velikih gradova trebalo da doprinese smanjenju zagađenja vazduha.

Jedan od takvih modela je Jinma KWM2200 koji predstavlja omaž električnom BMW-u i3.
Foto: carnewschina.com
Osim detalja poput prepoznatljive maske hladnjaka, svetlosnih grupa i branika, dizajneri su se potrudili da iskopiraju i karakterističnu kombinaciju boja spoljašnjosti.
Foto: carnewschina.com
Ipak, ovaj "kinez" je znatno manji od svog uzora, a prema fabričkim podacima može da razvije maksimalnih 50 km/h uz autonomiju u vožnji do 120 km.

Da bi se potpuno prazne baterije ponovo napunile, potrebno je sedam sati.

Izvor: carnewschina.com

Audi A6 na kineski način

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: