Seat predstavio pretprodukcijski krosover 20V20

U osvit 85. međunarodnog salona automobila u Ženevi, Seat je održao prezentaciju konceptne verzije budućeg serisjkog krosover modela koji će se pojaviti u prodaji 2016.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

09:39

Default images

U španskom proizvođaču kažu da su prilikom dizajniranja koncepta 20V20 želeli da automobil u sebi kombinuje sportski izgled i eleganciju SUV vozila.
Seat 20V20 dugačak je 4,66 m, sa međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2,79 m, dok je odstojanje krosovera od zemlje 22,8 cm.

Koncept je postavljen na 20 inčne alumunijumske točkove, a ima prepoznatljiv dizajn, sa dosta oštrih linija, koji je karakterističan za novu generaciju vozila marke Seat.
Vozilo je namenjeno pre svega za prevoz 4 odrasla putnika, ali se po potrebi na zadnjim sedištima mogu prevesti i 3 osobe, ako se uspravi središnji naslon za ruke.

Prtljažnik nudi velikodušnih 600 l korisnog prostora.
Kada se 2016. pojavi produkcijska verzija, ne treba očekivati velike izmene u dizajnu spoljašnjosti.

Kupcima će svakako biti ponuđen automobil koji će imati točkove manjih dimenzija, dok bi enterijer trebalo da dobije konvencionalniji izgled.
Seat nije objavio detalje o pogonskom sistemu, ali očekuje se da će na raspolaganju biti poznati TSI i TDI benzinski i dizel motori VW grupacije, kao i verzija sa prednjim ali i 4x4 pogonom.
Serijski model proizvodiće se u Škodinoj fabrici u Češkoj.

Više fotografije možete pogledati u Galeriji.

Pratite naš specijal - Sajam u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: