(Citroen) DS5 za 2015.

Kako se približava datum početka ženevskog auto-salona, proizvođači polako otkrivaju novitete koje su pripremili za ovu značajnu svetsku smotru automobila. Među njima je Peugeot-Citroen (PSA), koji je predstavilo restilizovani luksuzni model DS5.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.02.2015.

15:54

Default images

PSA je 2014. odlučio da premijum marku DS izdvoji iz Citroena. U skladu sa tim, izvršen je i najnoviji redizajn modela DS5, pa je ovaj automobil ostao bez karakteristične maske hladnjaka sa Citroenovim amblemom.

Nova prednja maska oblikovana je po ugledu na DS modele koji se prodaju na kineskom tržištu - limuzinu DS 5LS i krosover DS 6WR, a u njenom centru nalazi se samo oznaka "DS".

Rešetka je oivičena hromiranim okvirom koji se nadovezije na preoblikovane farove sa integrisanim dnevnim LED svetlima. Promene na prednjem delu automobila zaokružuje novi branik.
Stop svetla su pretrpela manje izmene, a sa vrata prtljažnika nestala je oznaka "Citroen".

U enterijeru, sa centralne konzole uklonjeno je 12 dugmića, s obzirom da su neke od komandi premeštene na novi "touch-screen" multimedijalnog sistema.

Zahvaljujući Mirror Screen tehnologiji moguće je "prekopirati" sadržaj i funkcije pametnog telefona na ekran u kabini automobila.
DS5 ne bi bio premijum automobil bez sadržaja koji su tipičnu za luksuzna vozila, pa se budućim vlasnicima nudi mogućnost masažera u sedištima čije se funkcije mogu memorisati prema željama korisnika.

Ostale pogodnosti uključuju beskontaktno otključavanje i startovanje motora, grejane spoljne retrovizore, ambijentalno osvetljenje u kabini, automatsko zatamnjivanje unutrašnjeg retrovizora, Denon audio sistem i dvozonski automatski klima uređaj.

Za bolju bezbednost brinu se sistemi za detekciju drugih vozila u mrtvom uglu automobila i za upozorenje na napuštanje saobraćajne trake, automatsko prilagođavanje snopa dugih svetala, inteligentna kontrola prijanjanja točkova, "head-up" displej, zadnja kamera, asistencija prilikom polaska na uzbrdici...
DS5 za 2015. imaće u ponudi najnoviju generaciju PSA motora.

Kupcima će biti na raspolaganju benzinski THP sa 165 ks (121 kW) i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta u paru sa šetsobrzinskim automatskim menjačem.

Osim benzinca, dostupan je i BlueHDi dizelaš sa 120 ks (88 kW) i 300 Nm. Ovaj motor standardno je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok je kao opcija dostupan i pomenuti automatik.
Snažniji BlueHDi dizel motor proizvodi 180 ks (133 kW) i 400 Nm i uparen je sa šestobrzinskim automatskim menjačem, a u ponudi je i hibridni dizelaš sa pogonom na sva 4 točka.

Pogonska grupa hibrida sastoji se od 2.0 turbo-dizel motora sa 163 ks i elektromotora snage 37 konja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: