VW Golf GTD Variant na sajmu u Ženevi

Posle hečbeka, Volkswagen će kupcima ponuditi i karavan verziju Golfa GTD sa 184 "konja".

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

11:50

Default images

Dve godine posle ženevske premijere Golfa GTD sa 3 i 5 vrata, na švajcarskom međunarodnom auto-salonu biće predstavljen i Golf GTD (Gran Turismo Diesel) Variant.

Novi model biće prepozntljiv po karakterističnim GTD branicima, mrežastoj maski hladnjaka, proširenjima na pragovima, "zatamnjenim" stop svetlima i dvostrukom izduvnom cevi.

Golf GTD Variant standardno je opremljen bi-ksenon farovima, krovnim šinama i posebnim 17 inčnim alu flenama, dok su kao opcija dostupni i točkovi od 18 inčna. U odnosu na standardni Golf karavan, GTD model ima spušteno oslanjanje za 15 mm.
Ispod haube se nalazi poznati četvorocilindrični 2.0 litarski turbo-dizelaš, koji pogoni i Golf GTD hečbek. Motor proizvodi 184 ks (135 kW) na 3.500 o/min, dok je maksimalni obrtni moment od 380 Nm dostupan između 1.750 i 3.250 obrtaja.

Snaga se šalje na prednje točkove preko šestostepenog ručnog menjača, dok je kao opcija u ponudi i šestobrzinski automatski DSG menjač sa duplim kvačilom.

Automobil do stotke stiže za 7,9 sekundi, što je za 0,4 s sporije vreme nego kod hečbeka. Volkswagen nije objavio informaciju o maksimalnoj brzini, a poznato je da GTD verzije sa 3 i 5 vrata mogu da dostignu 230 km/h.

Prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja u kombinovanom režimu vožnje iznosi 4,4 l/100 km.

Golf GTD Variant imaće premijeru na predstojećem salonu automobila u Ženevi, a početna cena u Nemačkoj je 31.975 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: