BMW Serije 5 GT (ipak) ima budućnost

Model koji većina tvrdokornih fanova BMW-a ne može da oprosti bavarskom proizvođaču automobila najverovatnije će dočekati drugu generaciju, piše Auto Moto und Sport.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.01.2015.

09:40

Default images
BMW Serije 5 GT - redizajn iz 2013.

Kada bi morali da se odluče samo za jedan model koji ne bi voleli da vide u gami BMW-a, mnogi zaljubljenici u ovu automobilsku marku odabrali bi upravo BMW Serije 5 GT.

Ipak, izgleda da je ovaj model od lansiranja 2009. godine privukao dovoljan broj kupaca da bi opravdao svoje postojanje.

Nemački magazin prenosi da je BMW Serije 5 GT imao dobre prodajne rezultate u Sjedinjenim Državama i Kini.
BMW Serije 5 GT - redizajn iz 2013.
Najnovija vest dolazi kao malo iznenađenje, s obzirom da je bivši izvršni direktor BMW-a za severnoameričko tržište 2011. izjavio da je odluka da se kupcima ponudi Serija 5 GT bila pogrešna, što je potkrepljeno tadašnjim prodajnim rezultatima u SAD koji su bili između 2 i 4 puta lošiji od planiranih.

Druga generacija modela Gran Turismo biće zasnovana na novoj Seriji 5 koja će biti predstavljena najverovatnije 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: