Galerija: Honda CR-V za 2015.

Restilizovana Honda CR-V na proleće stiže u prodajne salone u Evropi. Osim stilskih promena na eksterijeru, najvažnije novine su uvođenje novog 1.6 litarskog dizel motora sa 160 ks u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem ili opcionim devetobrzinskim automatikom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2015.

15:02

Default images

Na modelu koji će na tržištu uskoro zameniti aktuelnu verziju, promenjen je dizajn maske hladnjaka, farova za maglu i stop svetla, kao i prednjeg i zadnjeg branika.

Farovi sa LED svetlima izgledaju modernije, dok su zadnje svetlosne grupe sada vizuelno povezane hromiranom maskom koja se prostire ispod stakla na vratima prtljažnika.
Ponuda motora, je modernizovana tako da će CR-V za 2015. umesto starog 2.2 litarskog i-DTEC dizelaša sa 150 "konja" dobiti 1.6 litarski i-DTEC koji proizvodi 160 ks (118 kW) i razvija 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Novi motor biće dostupan samo u verziji sa 4x4 pogonom, a u kombinaciji su standardni šestostepeni manuelni ili opcioni novorazvijeni devetobrzinski automatski menjač.
Zahvaljujući novom motoru emisija CO2 smanjena je za 11 procenata (na 130 g/km), u verziji sa manuelnim menjačem, odnosno za 20 odsto (na 135 g/km) u modelu kod kojeg se snaga prenosi na točkove pomoću automatske transmisije.

Prema fabričkim podacima, model sa 1.6 i-DTEC motorom, pogonom na sva 4 točka i manuelnim menjačem prosečno troši 4,9 l/100 km.
U ponudi će i dalje biti dizel verzija sa prednjim pogonom, opremljena aktuelnim 1.6 litarskim i-DTEC motorom sa 120 ks, čija fabrički deklarisana potrošnja iznosi 4,4 l/100 km. Honda očekuje da će dizelači činiti 60 odsto prodaje u Evropi.

Kupci će moći da računaju i na 2.0 litarsku benzinsku i-VTEC verziju sa 155 ks. Ovaj model će moći da se nabavi kako sa prednjim, tako i sa pogonom na sva 4 točka, a osim manuelnog, na raspolaganju će biti i automatski menjač.

U verziji sa prednjim pogonom i manuelnim šestobrzinskim menjačem, benzinac na 100 pređenih km potroši 7,2 l.
Japanski proizvođač je saopštio da modeli za 2015. imaju poboljšane sisteme upravljanja i oslanjanja, a po prvi put CR-V će biti opremljen novim Hondinim inteligentnim adaptivnim tempomatom (i-ACC).

Ovaj sistem u stanju je da predvidi i automatski reaguje ako se neko drugo vozilo naglo ubaci u traku kojom se CR-V kreće i iseče mu put.

Pogledajte galeriju fotografija Honde CR-V za 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: