Da li se sećate bele Testarose iz "Poroka Majamija"?

Jedan od dva Ferrarija Testarossa koji su korišćeni u detektivskoj seriji "Poroci Majamija" (Miami Vice) iz osamdesetih prodaje se na sajtu eBay za 1.750.000 dolara.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 24.12.2014.

12:43

Default images

Čuveni beli Ferrari u popularnoj seriji vozio je detektiv Soni Kroket, čiji je lik tumačio Don Džonson.

Automobil je jedan od dva primerka modela Testarossa koje je poklonio Ferrari za potrebe snimanja serije.
Izvor: ebay.com
Italijanski proizvođač bio je nezadovoljan što producenti "Poroka Majamija" u seriji koriste repliku Ferrarija Daytona.

Kopiju ovog automobila izradila je firma McBurnie na bazi modela Corvette C3, a popularnost kompanije je porasla kada se vozilo pojavio na televiziji.
Izvor: ebay.com
Kako bi zaštitio svoje interese, Ferrari je tužio firmu McBurnie a producentima serije je ponudio dve Testarosse pod uslovom da unište repliku, što su oni i uradili u prvoj epizodi treće sezone.

Automobili su originalno bili crni, ali je reditelj Majkl Man odlučio da se prefarbaju u belo kako bi se bolje videli u noćnim scenama. Tako je u nastavku serijala Don Džonson jurio kriminalce u belom Ferrariju, a primerak koji se pojavio na eBay-u prešao je oko 25.750 km:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: