Novi problem za Porsche

Nemački proizvođač objavio je da će povući 205 primeraka top modela 918 Spyder, zbog zamene neispravnih konstruktivnih delova. Ovo je već drugi opoziv za model koji se proizvodi u ograničenoj seriji i čija osnovna verzija košta oko 770.000 evra.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 24.12.2014.

11:15

Default images

Porsche se nedavno pohvalio da je rasprodao svih 918 primeraka svog najskupljeg modela, ali zadovoljstvo zbog ovog rezultata pomućeno je najavom da će gotovo četvrtina vozila biti povučena da bi se zamenili sporni delovi.

Problem je otkriven tokom interne provere kvaliteta u Porscheu, a do sada nije bilo pritužbi vlasnika automobila. Zamena delova obaviće se početkom 2015. u ovlašćenim servisima kompanije.

Porsche je prethodno u septembru povukao 45 primeraka modela 918 Spyder zbog mogućeg serijskog kvara na zadnjoj osovini, a problematični deo na ovim automobilima u međuvremenu je zamenjen.
Početkom godine Porsche je imao ozbiljne probleme i sa modelom 911 GT3, kada je kompanija zbog dva požara na vozilima i serijskog kvara bila prinuđena da zameni motore na 785 već proizvedenih i isporučenih automobila.

Pitanje kvaliteta proizvedenih vozila predstavlja sve veći problem u automobilskoj industriji. Samo u SAD u 2014. opozvano je preko 60 miliona automobila zbog različitih serijskih kvarova.

Najviše vozila povukao je General Motors, i to zbog problema sa kontakt bravom i zaključavanjem volana u vožnji, a više velikih svetskih proizvođača prijavilo je problem sa potencijalno neispravnim vazdušnim jastucima na nekoliko miliona automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: