Toyota odlaže novi Prius jer nije zadovoljna dizajnom

Prema najnovijim informacijama, sledeća generacija Priusa umesto u proleće, počeće da se proizvodi tek krajem 2015. godine. Do odlaganja je došlo jer šef za istraživanje i razvoj kompanije Toyota, Mitsuhisa Kato, nije dao saglasnost na prvobitno predloženi dizajn automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 16.12.2014.

10:44

Default images

Osim toga, Kato je kao razlog za pomeranje termina početka proizvodnje Priusa spomenuo i "druge probleme", ali nije precizirao o čemu je reč.

Ranije se spekulisalo da Toyota odlaže novi Prius kako bi bila sigurna da automobil neće imati nikakvih konstruktivnih nedostataka kada se pojavi na tržištu.

Četvrta generacija Toyotinog hibridnog prvenca ima fabričku oznaku 690A, i biće dostupna u verzijama sa nikl-metal hidridnim (NiMH) i litijum-jonskim baterijama, od kojih će druga varijanta imati veći radijus kretanja i biće skuplja.
Toyota C-HR koncept
Prius za 2016. biće postavljen na novu TNGA (Toyota New Global Architecture) platformu. Automobil bi trebalo da bude lakši od aktuelnog modela za 20-ak procenata, uz smanjenje potrošnje goriva za 8-10 odsto.

Kako će izgledati novi Prius, za sada je još uvek tajna, ali veruje se da bi mogao da preuzme neke stilske detalje od najnovijih konceptnih vozila japanskog proivzođača, kao što je Toyota C-HR koja je imala premijeru na sajmu automobila u Parizu u oktobru 2014.

Vozili smo: Toyota Prius Executive

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: