Nešto između - Mercedes AMG Sport serija

Mercedes će kupcima koji žele snažniji automobil sa sportskim karakteristikama, a nemaju novca ili potrebu za top AMG modelima, uskoro ponuditi seriju vozila srednje snage, pod oznakom AMG Sport.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

08:40

Default images

Prva dva modela iz serije AMG Sport biće predstavljena na auto-salonu u Detroitu, u januaru 2015.

Kao uvod u njihovu premijeru, Mercedes je objavio fotografiju, ne otkrivajući eksplicitno o kojim modelima je reč.

Ipak, nije tajna da je jedan od prikazanih automobila Mercedes C 450 AMG Sport, koji će biti ponuđen u sedan i karavan verziji, dok je drugi najverovatnije kupe-krosover GLE 450 AMG Sport, zasnovan na Mercedesu Concept Coupe SUV, koji je predstavljen u aprilu na sajmu u Pekingu.
Mercedes C450 AMG Sport Estate; Foto: carscoops.com
Očekuje se da će oba modela snagu dobijati od modifikovanog 3.0 V6 bi-turbo benzinca koji proizvodi 360-370 ks, a Mercedes je najavio da će kasnije AMG Sport serija biti proširena ješ nekim modelima.

Vozila iz AMG Sport serije zauzimaće u Mercedesovoj gami poziciju između verzija sa pretežno kozmetičkim AMG Sport paketom i ekstremnih sportskih AMG modela.
Mercedes C450 AMG Sport Estate; Foto: carscoops.com
Ovi automobili predstavljaće za Mercedes isto ono što za Audi predstavljaju modeli sa oznakom "S", a za BMW "M Performance" modeli.

Šef AMG-a, Tobias Moers, veruje da će novi pod-brend doneti Mercedesu nove kupce i doprineti da prodaja AMG modela dostigne 40.000 vozila godišnje.

"Planiramo da u 2017. zabeležimo dvostruko veću prodaju u odnosu na rezultat iz 2013. godine, kada je širom sveta isporučeno 32.200 Mercedesa sa oznakom AMG", kaže Moers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: