Kia predstavila koncept malog SUV vozila

Na sajmu automobila u kineskom gradu Guangžu, Kia je izložila koncept KX3 kojim najavljuje ulazak na tržište pod-kompaktnih krosovera.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

14:34

Default images

Posle Hyundaija, koji je u Kini predstavio mali SUV, ix25, i drugi veliki korejski proizvođač prikazao je svoju verziju krosovera iz istog segmenta.

Kijin koncept KX3 nagoveštava kako bi trebalo da izgleda njihov mali sportski terenac u ovoj brzo rastućoj klasi na kineskom automobilskom tržištu.

KX3 nema tipičan Kijin dizajn, iako ima prepoznatljivu masku hladnjaka i stop svetla. Automobil je dugačak 4.260 mm, širok 1.760 mm, a visok 1.630 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.590 mm. Prtljažnik ima korisnu zapreminu od 400 litara, sa uspravljenim naslonima zadnjih sedišta.
Automobil je pogonjen 1.6 litarskim turbo-benzinski motorom sa direktnim ubrizgavanjem goriva (T-GDI), koji je uparen sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom (DCT).

Snaga motora prenosi se na sve 4 točka, što ovaj krosover čini upotrebljivim i u terenskoj vožnji.
U Kiji kažu da je konstrukcija KX3 napravljena kako bi osvojila maksimalnih 5 zvezdica po kineskom sigurnosnom standardu, C-NCAP, a zbog bolje pasivne sigurnosti povećali su upotrebu čelika visoke čvrstoće.

Koncept KX3 napravljen je isključivo za kinesko tržište, a u Kiji za sada nisu potvrdili da li će i kada započeti serijsku proizvodnju ovog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: