Volvo želi da prodaje 100.000 automobila godišnje u SAD

Volvo je na sajmu automobila u Los Anđelesu izneo detalje svog plana povećanja prodaje u Sjedinjenim Državama, koji podrazumeva osveženje kompletne modelske ponude u sledećih pet godina. Na salonu je predstavljena druga generacija SUV-a XC90, kao i potpuno novi model, V60 Cross Country.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

13:53

Default images

Osim zamene starih modela novim, Volvo će se više fokusirati na razvoj prodajne mreže, formiranje novog menadžerskog tima i veća izdvajanja za marketing.

Kompanija je uverena da može da preokrene desetogodišnji trend pada prodaje na tržištu Sjedinjenih Država.

Srednjoročni plan je godišnja prodaja oko 100.000 vozila, dok bi, poređenja radi, 2014. trebalo da se završi sa 60.000 isporučenih Volvo automobila u toj zemlji.

Rast prodajnih rezultata u SAD trebalo bi da prati snažan porast prodaje na tržištima Zapadne Evrope i Kine.

"Volvo želi da ostane u SAD. I ne samo da ostane, već i da profitira. Imamo plan i primenićemo ga", izjavio je Hokan Samuelson, predsednik kompanije Volvo Cars.

"Već smo ranije prodavali više od 100.000 vozila na ovom tržištu. Naš prvi cilj je da se vratimo na taj nivo, a da ga vremenom i nadmašimo“, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: