Lexus predstavio sportski kabriolet u Los Anđelesu

Koncept LF-C2 obilikovan je u stilu najnovije generacije Lexusovih automobila, kao nagoveštaj mogućeg produkcijskog modela RC Cabrio.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

14:22

Default images

Po dizajnu i dimenzijama sličan Lexusu RC, koncept ima karakterističnu masivnu masku hladnjaka koja dominira prednjim delom vozila, kao i prepoznatljiva dnevna LED svetla u obliku bumeranga koja su tipična za novu generaciju Lexus modela.
Sedišta su koncipirana po sistmu 2+2, a u enterijeru takođe prepoznajemo stilske detalje iz Lexusa RC.
Centralna konzola, koja se prostire čitavom dužinom kabine, i koja razdvaja sedišta na levoj i desnoj strani automobila, ofarbana je u žutu boju karoserije.

Na taj način briše se granica između unutrašnjih i spoljašnjih delova automobila, koji se vizuelno preklapaju.
Kako bi se smanjio otpor vazduha, ugrađeni su specijalni aerdinamički retrovizori, a koncept LF-C2 stilski upotpunjuju neobične 20 inčne alu felne i zadnji difuzor sa integrisanim četvorocevnim izduvnim sistemom.
Lexus nije objavio detalje o pogonskom sistemu, ali prisustvo 4 izduvne cevi sugeriše da bi se ispod haube možda mogao naći moćni 5.0 V8 sa preko 470 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: