MINI napravio električni trotinet koji staje u gepek

MINI je predstavio koncept električnog trotineta, Citysurfer, kao pomoćno prevozno sredstvo koje može da se sklopi i smesti u prtljažnik čak i tako malog automobila kao što je novi MINI hečbek sa 3 vrata.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

10:11

Default images

Citysurfer je zamišljen kao vozilo za prevoz jedne osobe, koje se koristi u kombinaciji sa automobilom.

Na primer, ako vozač nije u mogućnosti da parkira automobil u blizini svog radnog mesta, može jedan deo puta od kuće do posla da pređe autom, a zatim da dalje nastavi trotinetom.
Električni dvotočkaš težak je 18 kg, a energiju dobija iz litijum-jinske baterije koja se nalazi u vodootpornom kućištu u ramu trotineta, ispod stopala vozača.

Iako ne može da razvije veću brzinu od 25 km/h, to je sasvim dovoljno za njegovu osnovnu namenu, baš kao i autonomija kretanja koja iznosi 15-20 km.
U slučaju da se baterija isprazni u vožnji, vozač može nesmetano da nastavi kretanje kao na običnom trotinetu - odgurivanjem nogom.
Baterija se dopunjava i tokom vožnje, zahvaljujući rekuperaciji energije kočenja, a konstruktori su predvideli da na vrh upravljača može da se smesti smartfon uređaj, koji i sam može da se dopuni tako što će se povezati na utičnicu na trotinetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: