Zavirite u budućnost Audija - koncept Prologue Coupe

Audi je u Los Anđelesu predstavio koncept novog luksuznog kupea, koji treba da posluži kao osnova za model A9, ali koji ujedno najavljuje i novi dizajn budućih modela nemačkog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.11.2014.

10:39

Default images

Novi šef dizajna, Marc Lichte, koji je na tu poziciju stigao 2014, već je počeo da menja stilski pristup u oblikovanju Audijevih vozila.

Možda će se neki pitati - gde su tu promene? Ipak, ne treba očekivati da proizvođači premijum automobila, čije su mušterije prilično konzervativne, preko noći potpuno promene imidž svojih automobila.
Prologue Coupe ima prepoznatljive elemente jednog Audija - veliku šestougaonu prednju masku, izdužene uske farove...

Međutim, maska je masivnija, farovi tanji, pa prednji deo odaje utisak agresivnijeg i modernijeg automobila u odnosu na, recimo, restilizovani Audi A7.

Dizajneri su osmislili i nova stop svetla, koja takođe ne odstupaju od filozofije Audija, ali unose osveženje na zadnjem delu vozila.
Dimenzije (dužina/širina/visina): 5100/1950/1390 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2940 mm
Šef Audija, Ulrich Hackenberg, tvrdi da Prologue Coupe predstavlja prekretnicu u istoriji Audija i da otvara nove perspektive za budućnost te kompanije.

Sa dužinom od 5.100 mm, širinom od 1.950 mm i visinom od 1.390 mm, kao i međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.940 mm, Audi Prologue Coupe može da se uporedi sa Mercedesovim kupeom S klase.

Ako se ostvare neke ranije najave o modelu A9, Mercedes bi do 2017. trebalo da dobije ozbiljnog rivala u Audijevom luksuznom kupeu.
Konstruktori su zamislili da Prologue Coupe ima quattro pogon na sva 4 točka, dok se snaga dobija iz 4.0 litarskog twin-turbo V8 motora sa 605 ks i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

U Audiju tvrde da je auto u stanju da iz mesta do stotke ubrza za 3,7 s, što je odličan rezultat za automobil koji ima masu od 1.980 kg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: