Nissan Kicks - jeftin krosover za Brazilce

Nissan je predstavio koncept Kicks kao najavu novog krosovera za brazilsko tržište. Automobil će u gami japanskog proizvođača zauzeti mesto između modela Juke i Qashqai.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 28.10.2014.

14:35

Default images

Nissan Kicks na prvi pogled izgleda kao manje ekstravagantna verzija Nissana Juke.

Ipak, ovaj koncept je sa svojih 4.300 mm duži od modela Juke za 175 mm, dok njegovo međuosovinsko rastojanje iznosi 2.620 mm i veće je za 90 mm, što znači da je reč o funkcionalnijem automobilu sa više prostora u kabini i većim ptrljažnikom.
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4300/1800/1600 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2620 mm
I druge dve dimenzije, širina (1.800 mm) i visina (1.600 mm), veće su nego kod Nissana Juke, po čemu je Kicks bliži Nissanu Qashqai.
Iako je u najvećoj meri obilikovan u glavnom Nissanovom stilskom centru u Japanu, konsultovani su i dizajnerski studiji ove kompanije koji se nalaze u Severnoj i Južnoj Americi.

Produkcijska verzija, koja će biti izvedena iz koncepta Kicks, namenjena je pre svega kupcima u Brazilu, pa je dizajn automobila inspirisan ovom zemljom:



Nissan, međutim, razmatra mogućnost da novi krosover ponudi i na drugim tržištima, kao jeftiniju alternativu modelu Juke.
Japanski proizvođač za sada nije objavio više tehničkih detalja, kao ni specifikacije motora, a koncept Kicks imaće zvaničnu premijeru na predstojećem auto-salonu u Sao Paolu.

Više fotografija krosovera Nissan Kicks pogledajte u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: