Volkswagen povlači 1,14 miliona automobila u SAD i Kini

Volkswagen je saopštio da će sa severnoameričkog i kineskog tržišta opozvati preko milion vozila kod kojih se mogu javiti skrivena oštećenja sistema oslanjanja ako je vozilo ranije pretrpelo udarac u zadnji deo.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

12:42

Default images

Nakon vesti o rekordnih 52 miliona povučenih vozila u SAD u 2014, Volkswagen je objavio opoziv koji osim američkog obuhvata i tržište Kine.

Najnoviji opoziv razlikuje se od povlačenja vozila drugih proizvođača po tome što će Volkswagen na vanrednom servisu osim neoštećenih automobila posebno ispitati one koji su ranije bili udareni u zadnji deo i koji su posle popravke vraćeni u saobraćaj.

"U slučaju da se dogodilo oštećenje na zadnjem delu oslanjanja, a da ono nije uočeno i popravljeno, kasnije u toku eksploatacije može doći do loma oštećenog dela. To može dovesti do gubljenja stabilnosti automobila u vožnji i izazvati saobraćajnu nesreću", izjavili su u američkom ogranaku Volkswagena.

Kompanija kaže da će ispitati sva takva vozila sa mogućim skrivenim oštećenjem i po potrebi izvršiti besplatnu popravku.

Kod automobila koji su obuhvaćeni opozivom, ali nisu pretrpeli oštećenja, u servisu će biti ugrađen deo koji će, u slučaju da u budućnosti vozilo bude udareno od pozadi, emitovati karakterističan zvuk pri kretanju, ako je u sudaru došlo do oštećenja zadnjeg oslanjanja. Tako će se kvar lakše dijagnosticirati.

Volkswagen je saopštio da do sada nije zabeleženo da je neko povređen u njihovim automobilima zbog navedenog problema.

Opozivom je obuhvaćeno 581.090 primeraka modela Sagitars, Jetta i Beetle (nova "buba"), koji su proizvedeni u Kini, kao i 442.265 automobila u SAD i 126.000 vozila u Kanadi, a reč o modelima Jetta (2011-2013.) i Beetle (2012-2013.)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: