"Ne brinite, neću upropastiti Ferrari"

Novi predsednik Ferrarija, Serđo Markione, izjavio je da fanovi te italijanske automobilske marke ne treba da brinu i da je kompanija u dobrim rukama.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 16.10.2014.

14:26

Default images

Markione je 13. oktobra na čelu Ferrarija zamenio dugogodišnjeg predsednika, Luku di Montecemola, koji je poslednjih godina značajno doprineo usponu te kompanije.

U međuvremenu, fanovi Ferrarija izrazili su bojazan da će se taj proizvođač promeniti pod novim rukovodstvom i izgubiti dosadašnji ekskluzivitet, koji je zagovarao di Montecemolo.

"Nema razloga za brigu. Ferrari je u dobrim rukama kao deo grupacije FIAT Chrysler Automobiles (FCA) i tako će i ostati, sve dok ima prepoznatljivi DNK", rekao je Serđo Markione.

U intervjuu koji je dao američkoj mreži CNBC nakon stupanja na mesto predsednika Ferrarija, Markione, koji je i izvršni direktor grupacije FCA, kazao je da će posebnu pažnju posvetiti tržištu SAD.

On je dodao da je potrebno izbeći da Ferrari primi više narudžbina nego što može da proizvede vozila, jer će kupci biti nezadovoljni ako predugo čekaju na isporuku.

Iako je rekao da neće značajno povećati godišnju proizvodnju Ferrarija, Markione je istakao da ipak treba osluškivati tržište.

"Morate biti pažljivi oko ograničavanja proizvodnje, jer je baza kupaca Ferrarija u stalnom porastu", kazao je Markione.

Proizvodnja Ferrarija u 2013. bila je ograničena na 7.000 automobila, a planovi za 2014. predviđaju povećanje od 200 vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: