Audi TT kupe limuzina

Audi je na otvaranju salona automobila u Parizu predstavio koncept TT Sportback, kupe limuzinu baziranu na najnovijoj generaciji sportskog modela TT.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

13:26

Default images

Nemački proizvođač na taj način najavljuje moguće proširenje porodice modela TT automobilom koji bi se na najbolji način suprotstavio Mercedesu CLA.

Iako na papiru ideja o Audiju TT sa 5 vrata nema mnogo smisla, prve fotografije ovog koncepta pokazuju da se radi o zanimljivom automobilu.
Audi TT Sportback dugačak je 4,47 m, širok 1,89 m, a visok 1,38 m. Međuosovinsko rastojanje iznosi sasvim pristojnih 2,63 m i veće je za 12 cm u odnosu na standardni TT.

Ipak, zbog kupe linije automobila, na zadnjim sedištima neće biti mnogo prostora za glave viših putnika.
Prednji deo koncepta oblikovan je po ugledu na novi Audi TT Coupe, a zadnji je dizajniran u stilu većih kupe limuzina A5 i A7 Sportback, sa atraktivno rešenim stop svetlima i hromiranim izduvnim cevima.

Unutrašnjost je takođe slična kao u Coupe verziji, sa 4 zasebna sedišta presvučena kožom.
Pogon Audiju TT Sportback obezbeđuje 2.0 litarski četvorocilindrični TFSI turbo-benzinac sa 400 ks (294 kW) i 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Motor je povezan sa sedmostepenim S tronic menjačem. Snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću quattro sistema.

Auto od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 s, a Audi nije objavio podatak o maksimalnoj brzini.
Iako za sada nema zvanične potvrde o tome da će TT Sportback dobiti svoju produkcijsku verziju, neće biti iznenađenje ako nemačku proizvođač odluči da u bliskoj budućnosti ponudi kupcima serijski model baziran na ovom konceptu.

Pogledajte galeriju fotografija koncepta Audi TT Sportback.

O premijerama sajma automobila u Parizu 2014 možete se informisati u posebnoj rubrici na našem sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: