Honda CR-V za 2015.

Japanski proizvođač će na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu izložiti brojne nove i restilizovane modele, a poslednji u nizu je osveženi krosover CR-V. Osim kozmetičkih promena, Honda će kupcima ponuditi i novi 1.6 dizel motor sa 160 ks.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

10:14

Default images

Na štandu Honde posetioci će pored nove generacije modela HR-V i Jazz, moći da vide i redizajnirani Civic za 2015, kao i pretprodukcijski Civic Type R.

Njima će se pridružiti i Honda CR-V za 2015. Na automobilu koji će u prodajnim salonima zameniti aktuelnu verziju, promenjen je dizajn maske hladnjaka, farova za maglu i stop svetla, kao i prednjeg i zadnjeg branika.

Farovi sa LED svetlima izgledaju modernije, dok su zadnje svetlosne grupe sada vizuelno povezane hromiranom maskom koja se prostire ispod stakla na vratima prtljažnika.
Honda je modernizovala i ponudu motora, pa će CR-V za 2015. umesto starog 2.2 litarskog i-DTEC dizelaša sa 150 "konja" dobiti 1.6 litarski i-DTEC koji proizvodi 160 ks (118 kW) i razvija 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Novi motor biće dostupan samo u verziji sa 4x4 pogonom, a u kombinaciji su standardni šestostepeni manuelni ili opcioni novorazvijeni devetobrzinski automatski menjač.

Honda tvrdi da je zahvaljujući novom motoru uspela da smanji CO2 emisiju za 11 procenata (na 130 g/km), u verziji sa manuelnim menjačem, odnosno za 20 odsto (na 135 g/km) u modelu kod kojeg se snaga prenosi na točkove pomoću automatske transmisije.
U ponudi će i dalje biti dizel verzija sa prednjim pogonom, opremljena aktuelnim 1.6 litarskim i-DTEC motorom sa 120 ks.

Kupci će moći da računaju i na 2.0 litarsku benzinsku i-VTEC verziju sa 155 ks. Ovaj model će moći da se nabavi kako sa prednjim, tako i sa pogonom na sva 4 točka, a osim manuelnog, na raspolaganju će biti i automatski menjač.

Honda CR-V za 2015. proizvodiće se u Velikoj Britaniji, a japanska kompanija za sada nije objavila datum početka prodaje u Evropi i cenu restilizovanog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: