Seat predstavio kros model Leon X-Perience

Seat se pridružio brojnim proizvođačima koji u svojoj gami imaju "kros" odnosno "olroud" karavan model. Na sajmu automobila u Parizu predstavljen je Leon X-Perience zasnovan je na ST verziji i prilagođen tako da se može zaputiti i u nezahtevnu vožnju izvan asfaltiranih puteva.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.06.2014.

20:45

Default images

Početkom 2014. godine Seat je predstavio model Leon ST 4Drive sa pogonom na sva četiri točka.

Kupcima koji žele automobil sličnih voznih karakteristika, ali sa stilskim detaljima krosover vozila, od jeseni će na raspolaganju biti još jedan model sa 4x4 pogonom, kojem je španski proizvođač dodelio oznaku X-Perience.
U odnosu na standardnu karavan verziju, Leon X-Perience ima za 15 mm više odstojanje od tla i tipične zaštitne dodatke na donjim delovima karoserije.

Specifičan dizajn spoljašnjosti upotpunjen je elegantnim krovnim šinama, panoramskim staklenim krovom i specijalno dizajniranim alu felnama koje su dostupne u dimenzijama od 17 ili 18 inča, a boja koja je izabrana za automobil sa fotografija ublažava njegov "ofroud" izgled.
Unutrašnjost, koja je u skupljim verzijama presvučena kvalitetnim materijalima kao što su koža i Alcantara, odaje utisak da se nalazite u premijum automobilu.

Zapremina prtljažnika ista je kao kod standarnog karavana i kreće se od 587 l sa uspravljenim naslonima zadnjih sedišta do maksimalnih 1.470 l, kada se nasloni obore.
Seat Leon X-Perience opremljen je sistemom permanentnog pogona na sve točkove koji koristi Haldex kvačilo pete generacije.

Ponuda motora obuhvata benzinski 1.8 TSI sa 180 ks (132 kW) i 280 Nm i tri dizelaša.
Najslabiji, 1.6 TDI proizvodi 110 ks (81 kW) i 250 Nm. Osim njega tu su i dve 2.0 litarske TDI jedinice sa 150 ks (110 kW) i 320 Nm i 184 ks (135 kW) i 380 Nm.

Svi motori standardno su upareni sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok je kao opcija u ponudi DSG menjač sa duplim kvačilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: