Da li bi vam se dopala ovakva Opel Astra?

Od nove generacije modela Astra deli nas još godinu dana a strani automobilski sajtovi već su počeli da objavljuju preliminarne informacije, ali i spekulativne rendere ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

11:16

Default images

Kako je ranije najavljeno, Opel Astra K biće predstavljena 2015. godine. Ako se u obzir uzmu stilske promene koje smo videli na novoj Corsi, sledeća generacija Opelovog kompaktnog modela mogla bi da izgleda kao na prikazanom renderu.

Prednji deo automobila imao bi potpuno novi dizajn, sa spuštenim nosom i maskom hladnjaka, i preoblikovanim farovima po ugledu na Opel Corsu. Dinamičnom izgedu nove Astre, dodatno bi doprineli reljefni elementi na haubi.

I dok je dizajn još uvek samo predmet nagađanja i pretpostavki, poznati su prvi detalji u vezi sa proizvodnjom Opel Astre.

Nova generacija biće prva Astra koja se neće izrađivati u Nemačkoj. Opel i Vauxhall najavili su da će se ovaj automobil proizvoditi u pogonima u Poljskoj i Velikoj Britaniji.

Planirana su ulaganja u visini od 300 miliona evra kako bi se fabrike osposobile za proizvodnju novog modela.

Očekuje se da će Astra K biti malo veća od aktuelne verzije i da će imati prostraniju kabinu. Sa druge strane, automobil će biti lakši i do 100 kg, u poređenju sa Astrom J.

Među motorim mogao bi da se nađe i trocilindrični 1.0 litarski EcoTec turbo-benzinac sa 115 ks, koji pogoni novu Corsu. Osim njega, u ponudi će biti nova paleta benzinskih i dizel pogonskih jedinica sa 4 cilindra. Motori će biti upareni sa novorazvijenim šestobrzinskim manuelnim menjačem koji ima masu od 37 kg.

Opel će najpre 2015. predstaviti hečbek, koji će u prodajne salone stići početkom 2016, a uslediće karavan, kupe (GTC verzija) i sedan. Vrh ponude i dalje će biti rezervisan za sportsku OPC verziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: