Galerija: Peugeot 508 za 2015.

Četiri godine nakon premijere, Peugeot 508 dobio je novi izgled i tehnološka unapređenja koja uključuju i efikasnije pogonske jedinice.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 11.09.2014.

16:05

Default images

Peugeot je osvežio sva tri modela iz porodice 508: limuzinu, karavan i "kros" model RXH.

Stilske promene zahvatile su masku hladnjaka koja je sada podignuta i naglašena proširenim hromiranim okvirom. Preoblikovana je i hauba, kao i farovi i branik, dok je amblem marke Peugeot premešten sa haube na centralni deo prednje maske.
Peugeot 508 dobio je i modernija dnevna LED svetla, a limuzina ima i promenjen zadnji branik i restilizovana stop svetla.

Vizuelne promene u unutrašnjosti su manje uočljive, ali su bitne u funkcionalnom smislu.
Na centralnoj konzoli nalazi se manje dugmića, s obzirom da su neke komande premeštene na sedmoinčni ekran multimedijalnog sistema.

Tehnološka poboljšanja uključuju i senzore za otkrivanje drugih vozila koja se nalaze u vozačevom mrtvom uglu i zadnju kameru.
Unapređena je i pogonska paleta, pa će 508-ica biti dostupna sa novim 1.6 THP benzincem. Ovaj motor proizvodi 165 ks i zadovoljava Euro 6 standarde, a predstavlja zamenu za postojeći 1.6 litarski Euro 5 THP agregat sa 156 "konja".

Novi motor opremljen je Stop&Start sistemom, zahvaljujući kome ima i manju emisiju ugljen-dioksida (129 g/km), a može biti uparen sa šestobrzinskim manuelnim ili automatskom menjačem.

Inače, osnovni benzinski model i dalje je pogonjen 1.6 litarskim VTi 120 Euro 5 motorom koji je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem.
Ponuda dizelaša obogaćena je sa dva nova Euro 6 agregata, 2.0 BlueHDi motorom sa 150 ks i 180 ks.

Slabija varijanta u kombinaciji sa šestobrzinskim manuelnim menjačem može da se pohvali niskom CO2 emisijom od 105 g/km, dok je snažniji motor dostupan isključivo sa automatskom šestostepenom transmisijom.
Restilizovani Peugeot 508 biće izložen na sajmu automobila u Parizu, početkom oktobra, a ovih dana počela je i prodaja u pojedinim evropskim zemljama.

Više fotografija ovog modela pogledajte u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: