FIAT 500X stiže na auto-salon u Parizu

Dugo očekivani FIAT-ov krosover imaće svetsku premijeru početkom oktobra. 500X deli mehaničku platfromu sa srodnim modelom Jeep Renegade, a oba automobila proizvodiće se u pogonu Melfi u Italiji.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.09.2014.

14:10

Default images

Prošlo je više od dve godine otkako je u julu 2012. na novinarskoj prezentaciji FIAT-a 500L održanoj u Torinu italijanski proizvođač na trenutak otkrio kako će izgledati budući krosover iz porodice "500".

Iako se od tada pred svaki veliki svetski sajam automobila spekulisalo o premijeri modela 500X, ovaj krosover definitivno će biti predstavljen tek na predstojećem auto-salonu u glavnom gradu Francuske.

FIAT je objavio i kratki video kao najavu te premijere:



Na snimku je automobil još uvek sakriven zastorom ispod kog se naziru njegovi obrisi.

Ipak, prave tajne kada je reč o spoljašnjosti vozila nema, s obzirom da je zahvaljujući kratkom pojavljivanju na torinskoj prezentaciji, ali i patentnim crtežima koji su početkom godine dospeli na internet, dizajn manje-više poznat.
Prototip FIAT-a 500X koji je prikazan na prezentaciji u Torinu 2012.
Za sada je najveća nepoznanica enterijer FIAT-a 500X.

Motori takođe ne bi trebalo da predstavljaju veliko iznenađenje, jer se očekuje da budu preuzeti iz FIAT-a 500L i modela Jeep Renegade, a uskoro ćemo saznati za koje pogonske jedinice su se odlučili u italijanskom proizvođaču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: