Iz Nissana na čelo Aston Martina

Dosadašnji šef razvoja i jedan od potpredsednika kompanije Nissan, Endi Palmer (Andy Palmer), imenovan je za novog izvršnog direktora Aston Martina, saopštila je ova kompanija.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

16:14

Default images

Pedesetjednogodišnji Britanac zameniće na mestu šefa Aston Martina dosadašnjeg prvog čoveka kompanije, Ulriha Beca (Ulrich Bez), koji se povukao sa te pozicije.

Endi Palmer započeo je profesionalnu karijeru veoma rano, 1979, sa samo 16 godina, u britanskoj firmi Automotive Products Limited.

Sredinom osamdesetih prelazi u Austin Rover, gde je kasnije napredovao do pozicije glavnog inženjera zaduženog za prenosne sisteme.

U Nissan stiže 1991. godine. U toj kompaniji obavljao je razne dužnosti, a između ostalog bio je i šef Nissanove premijum marke Infiniti.

Od Palmera se očekuje da ojača poziciju Aston Martina među proizvođačima superluksuznih sportskih automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: