Kako će izgledati nova Antara?

Dilemu o dizajnu buduće Antare delimično je rešio Buick kada je nedavno predstavio novi SUV Envision, s obzirom da je reč o sestrinskom modelu Opelovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

12:09

Default images

Opel Antara predstavljena je 2006. godine, a restilizovana je 2010, dok se druga generacija ovog modela očekuje 2015.

Buick i Opel, koji pripadaju koncernu General Motors, već nude srodne modele koje prodaju na različitim tržištima, kao što su Insignia i Regal ili Astra Sedan i Excelle.

Pomenuti automobili dva proizvođača dele istu platformu i dizajn, a vizuelno se razlikuju po stilskim elementima koji su karakteristični za svaki od brendova.

Očekuje se da će nova Antara imati dizajn sličan modelu Envision, a najviše promena u odnosu na ovaj SUV dogodiće se na prednjem delu, gde će Buickova maska biti zamenjena Opelovom.
Izvor: theophiluschin.com
Na renderima koje vam prenosimo dvojica nezavisnih dizajnera pokušali su da na osnovu fotografija modela Envision što vernije predstave Antaru za 2015.
Izvor: designrm.wordpress.com
Kada je reč o motorima, još uvek nema naznaka koji agregati će pogoniti novu generaciju Opel Antare.

Sa druge strane, Buick Envision koji je imao premijeru na auto-salonu u kineskom gradu Čangdu, prodavaće se u toj zemlji sa 2.0 litarskim četvorocilindričnim turbo-benzincem sa 260 ks (191 kW) koji razvija 353 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Kod ovog modela snaga se prenosi na sva četiri točka pomoću šestobrzinskog automatskog menjača. Automobil je u stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 8,4 s, dok fabrički deklarisana prosečna potrošnja iznosi 8,8 l/100 km.

Više fotografije modela Buick Envision možete pogledati u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: